Rubrika: Blog

Bageta z kvásku – jako z kavárny

Čerstvé bagety nejsou jednoduchá, ani nijak rychlá záležitost, ale pokud se rozhodnete bagetu upéct, nebudete litovat.  Předkvašené těsto • 150 g hladké mouky • 150 g vody • 30 g žitného kvasu Těsto na bagety Předkvašené těsto • 320 g hladké mouky • 160 g vody • 5 g droždí • 9 g soli • trochu slunečnicového oleje Postup: 1. […]

Čtěte více

Tapiokový pudink s malinovým pyré

Na našem kurzu vaření máme jako dezert oblíbený tapiokový pudink s čerstvou marakujou. Marakuja je poměrně drahá (asi 40,-/ks) a dost špatně se shání. Zvolila jsem alternativu malinové pyré, které je dostupnější, ale stejně dobré.Počítejte, že tapiokové perly potřebují nabobtnat, takže je nechte přes noc ve vodě. Samotné vaření trvá jen chvilku, proto je ideální […]

Čtěte více

TOP 5 šílených vietnamských jídel

Vietnam je země s jedinečnou a rozmanitou kuchyní. Existují však jídla, která jsou jen pro odvážné jedlíky. Některá z nich lze ochutnat v Pražské Sapě. 1. Tiet canh – krvavý pudink Základem pudinku je čerstvá kachní nebo prasečí krev a jen mírně povařené vnitřnosti. Dochucuje se rybí omáčkou, která zároveň působí protisrážlivě. Při servírování se […]

Čtěte více

PHỞ BÒ TÁI A NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VAŘENÍ

Kdo by neznal vietnamský vývar Pho Bo. Původně pochází z province Nam Dinh, ale pak se stalo populární v Hanoji a v severní části Vietnamu.  Chutná snad každému a s jistotou můžu říct, že Pho bo tai je za mě nejlepší verze. Zásadní je v upravení masa, v našem případě jde o přelití tenkých hovězích […]

Čtěte více

TOP 5 vietnamských jídel, které by jste jedli každý den

Můj žebříček nejoblíbenějších jídel, které bych jedla každý den.  1. Pho Bo 2. Nem cuon – nesmažené závitky   3.  Bun Bo Nam Bo 4. Bun Cha 5. Vietnamská bageta Banh Mi Které vietnamské jídlo by jste mohli jíst každý den? 🙂

Čtěte více

TOP 5 vietnamských jídel, které možná neznáte

Vietnamská kuchyně je neuvěřitelně pestrá a není to jen polévka Pho Bo nebo závitky.  1. Pho Cuon Slaná palačinka, která se dělá na páře a chutná lépe než jakýkoliv závitek z rýžového papíru. Plní se restovaným hovězím masem, doplněné spoustou zeleniny a bylinek. Přidává se do ní vždy výrazná bylinka –  thajská bazalka nebo máta. […]

Čtěte více

Top 5 míst v Pražské sapě

Pražská Sapa je neuvěřitelná jak svojí velikostí, tak i množstvím obchodu a bister, na které můžete narazit. Níže je TOP 5 míst v Pražské Sapě, které stojí za návštěvu.  1. Dung Lien – grilovaná kachna  Restaurace, která funguje už od začátku založení Sapy. Začínala v plechové boudě, kde uprostřed restaurace rostl velký topol. Pamatuji si, […]

Čtěte více