Čerstvé závitky Nem Cuon

Čerstvé závitky neboli Nem Cuon jsou plněné nejrůznějšími ingrediencemi.

 

❣️Zajímavost: Na jihu Vietnamu jsou tyto závitky známé jako Nem Goi.

 

Na internetu najdete spoustu receptů a variant na náplně. Já ale miluju klasiku – krevety, zelenina, rýžové nudle, doplněné Hoisin omáčkou, která vystřelí závitek do nebes.

 

Recept je na 8 rolek

Ingredience

• 8 ks rýžového papíru na čerstvé závitky

• 16 ks krevet 31/40

• 150 g rýžových nudlí 

• Sezamový olej

• Koriandr

• Mrkev 

• Okurka

• Ledový salát

• Mungo klíčky

• Hoisin omáčka

 

Dokončení:

• Rybí omáčka Nuoc Cham – RECEPT

• Arašídový dip

Postup:

1. Krevety vaříme je v osolené vodě, dokud nejsou krásně růžové a zcedíme.

 

2. Nudle uvaříme do měkka, propláchneme studenou vodou a zakápneme trochu sezamového oleje. 

 

3. Umyjeme a nakrájíme si bylinky. Mrkev nakrájíme na nudličky „julienne“, okurku nakrájíme na pruhy, odstraníme semínka, ledový salát propláchneme a natrháme na větší kousky.

 

4. Do široké mísy nebo hlubokého talíře si připravíme vlažnou vodu a na okamžik položíme rýžový papír. Namočený papír položíme na plochu, začneme pokládat jednotlivé suroviny, přidáme Hoisin omáčku a balíme: nejdřív kraje a pak balíme.  

 

5. Podáváme s Nuoc cham a arašídovou omáčkou.🙂 

 

💡TIP: Pokud nepodáváte závitky hned, každý závitek zabalte do potravinářské folie. Díky ní Vám závitky 
neoschnou. Jestli máte hodně závitků a nechcete každý závitek balit zvlášť, přehoďte přes závitky mokrou
utěrku.
Rýžový papír pro čerstvé závitky
Vše si připravte předem
Balíme závitky - nejdřív okraje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.