Postup:
1. V míse zamícháme mouku, kokosové mléko, cukr, kurkumu, jarní cibulku a špetku soli. Těsto necháme stranou odpočinout.
2. Mezitím si umyjeme bylinky, salát a okurku. Salát natrháme na větší kusy, okurku nakrájíme na kolečka.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
3. Bůček si nakrájíme na 0,5 mm tenké plátky a krevety rozmrazíme.
4. Připravíme si rybí omáčku. Recept
5. Rozpálíme si pánev na střední plamen. Přidáme kapku oleje a plátky bůčku. Jakmile se rozvoní a bůček pustí tuk, přidáme krevety, okořeníme solí pepřem. Nakonec přidáme i cibuli. Restujeme, dokud není bůček krásně hnědý a krevety růžové.
Těsto nalijeme na pánev a otáčíme, aby se těsto rovnoměrně rozložilo.
Přidáme Mungo klíčky a překlopíme pokličkou, na cca 2-3 minuty. Těsto by mělo být hotové a kolem okrajů průhledné.
6. Přendáme na talíř a takto připravíme všechny palačinky.
Pokud se Vám první palačinka nepovede, nebuďte zklamaní, pokračujte druhou, určitě bude super
7. Při servírování dáme na stůl salát, bylinky, nakládanou mrkev, okurku, hořčičný list a rybí omáčku.
Nejlepší jsou palačinky, když jsou podávané teplé.