Tvarohové šátečky

Jsou krásně vláčné, uvnitř lehce nakyslé a voňavé od skořice. Dokážete si představit lepší využití podzimních jablek? 

P.S. Otestováno na rodině 🙂

Recept na těsto

• 200 g hladké mouky (klidně namixujte různé druhy – já použila 100 g pohankové a 100 g špaldové mouky)

• 250 g tučného tvarohu ve vaničce

• 200 g změklého másla

• 100 g moučkového cukru

• 1 vanilkový cukr

• 2 lžičky kypřícího prášku

• 1 žloutek

•  špetka soli

Jablečná náplň

• 3 větší jablka

• 1 lžička skořice

• třtinový cukr podle kyselosti jablek

Postup:

1. Z mouky, tvarohu, másla, prášku do pečiva, špetky soli a žloutku vytvoříme hladké, vláčné těsto (pokud se bude trochu lepit, je možné přidat trochu mouky).

 

2.  Dáme na 1/2 hodiny odpočinout do lednice. Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na kostičky a ochutíme skořicí a cukrem.

 

3.  Těsto vyválíme na 1 cm silný plát a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na polovinu kolečka dáme kousky jablek a vidličkou zmáčkneme.

 

4. Taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem.

 

5. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C do zlata (cca 30 minut).

 

6. Horké posypeme moučkovým cukrem.

Recept není náročný na suroviny
Z těsta vytvoříme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici
Podzimní jablka se na tento dezert hodí dokonale
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a ochutíme skořicí a cukrem
Těsto vyválíme a tvoříme kolečka, třeba skleničkou
Jablka dáme na jednu půlku a vidličkou přimáčkneme
Šátečky potřeme rozšlehaným vajíčkem
Ještě horké posypeme moučkovým cukrem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.