Jsou krásně vláčné, uvnitř lehce nakyslé a voňavé od skořice. Dokážete si představit lepší využití podzimních jablek?
P.S. Otestováno na rodině
Recept na těsto
• 200 g hladké mouky (klidně namixujte různé druhy – já použila 100 g pohankové a 100 g špaldové mouky)
• 250 g tučného tvarohu ve vaničce
• 200 g změklého másla
• 100 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 2 lžičky kypřícího prášku
• 1 žloutek
• špetka soli
Jablečná náplň
• 3 větší jablka
• 1 lžička skořice
• třtinový cukr podle kyselosti jablek
Postup:
1. Z mouky, tvarohu, másla, prášku do pečiva, špetky soli a žloutku vytvoříme hladké, vláčné těsto (pokud se bude trochu lepit, je možné přidat trochu mouky).
2. Dáme na 1/2 hodiny odpočinout do lednice. Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na kostičky a ochutíme skořicí a cukrem.
3. Těsto vyválíme na 1 cm silný plát a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na polovinu kolečka dáme kousky jablek a vidličkou zmáčkneme.
4. Taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem.
5. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C do zlata (cca 30 minut).