Sladko-kyselá žebírka

 Sladko-kyselé žebírka patří k mým nejoblíbenějším jídlům. Jsou jednoduchá, šťavnatá a s omáčkou jsou dokonalé nejen k rýži, ale i jen tak k telce. 

Ingredience

•  1 kg vepřových žeber

•  1 PL Bot Canh

•  2 PL tapiokového škrobu

•  Pepř

 

Omáčka:

• 3 stroužky česneku

• 1 cibule 

• 4 naběračky vody

• 1 naběračka cukru

•  1 naběračka octu

•  1 naběračka rybí omáčky

• 1 PL Srirachy

Postup:

1. Vepřová žebra nasekáme sekáčkem na zhruba10 cm, dáme do papiňáku a zalijeme vodou. Vaříme asi 30 min. 

2.  Po 30 minutách žebra vyndáme do mísy, přidáme Bot Canh, pepř, tapiokový škrob a necháme odpočinout 20 min.

3.  Mezitím si připravíme omáčku: Do vody rozmícháme cukr a postupně přidáme ostatní ingredience – Sveet Chilli omáčku, ocet, rybí omáčku a Srirachu. Necháme stranou. 

4. Rozpálíme si na střední plamen teflonovou pánev. Každý kousek žeber opečeme z obou stran a necháme stranou.

5. Do woku přidáme trochu oleje  necháme na středním plamenu rozpálit. Přidáme na drobno nasekaný česnek a cibulku. Jakmile se česnek s cibulkou rozvoní, přidáme omáčku a opečená žebra. Vaříme nepřiklopené asi 15 min., dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s jasmínovou rýži. 🙂

 

Vepřová žebírka nasekáme na cca 10 cm
Vepřová žebírka nasekáme na cca 10 cm
Připravená sladko-kyselá omáčka
Opečená žebírka
Hotová žebírka podáváme k jasmínové rýži

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.