Postup:
1. Tofu vytáhneme z nálevu a necháme okapat v cedníku a přebytečnou vodu otřeme kapesníkem nebo čistou utěrkou. Tofu nakrájíme na malé čtverečky.
2. Rozpálíme si na střední stupeň slunečnicový olej a tofu opečeme z obou stran do zlatova. Necháme stranou a připravíme si rajčatový základ.
TIP: Na pánvi se tofu nesmí dotýkat nebo se připečou a neoddělí se.
3. Šalotku i rajčata nakrájíme najemno. Ve vyšším hrnci rozpálíme trochu oleje a přidáme šalotku. Jakmile je šalotka zkaramelizovaná, přidáme rajčata.
4. Jakmile rajčata pustí šťávu, ochutíme solí a trochu cukru.
5. Přidáme tofu a dusíme pod pokličkou 15-20 min.
6. Hrnec vypneme a přidáme nakrájenou jarní cibulku, koriandr a dochutíme rybí omáčkou.
7. Podáváme s jasmínovou rýži. 