Tapiokový pudink s malinovým pyré

Na našem kurzu vaření máme jako dezert oblíbený tapiokový pudink s čerstvou marakujou. Marakuja je poměrně drahá (asi 40,-/ks) a dost špatně se shání. Zvolila jsem alternativu malinové pyré, které je dostupnější, ale stejně dobré.
Počítejte, že tapiokové perly potřebují nabobtnat, takže je nechte přes noc ve vodě. Samotné vaření trvá jen chvilku, proto je ideální jako sladká snídaně nebo rychlý dezert. Je důležité dodržet u pudinku jednotlivé gramáže, protože pak by jste měli pudink moc řídký nebo naopak moc hustý. 
Recept je na čtyři dezertní porce.

Recept na pudink

• 50 g tapiokových perel

• 200 ml vody

• 250 ml kokosového mléka

•1 PL cukru nebo jiného sladila (javorový sirup, palmový cukr, čekankový sirup  apod.)

Malinové pyré

• 150 g zmrzlých malin

• 2 PL cukru nebo jiného sladidla

• 2 PL solamylu

• 5 PL vody

Postup:

1. Večer, den předem si namočíme tapiokové perly do vody. 

 

2. Druhý den přidáme do perel kokosové mléko (vodu necháme), třtinový cukr nebo jiné sladilo a vaříme na nízkém plamenu asi 10 min, dokud pudink nezhoustne.

 

3. Servírujeme do sklenic nebo malých misek a necháme stranou.

 

4. Připravíme si malinové pyré – mražené maliny s cukrem svaříme. Jakmile jsou maliny svařené a cukr rozpuštěný, přepasírujeme přes sítko. Trvá to delší chvíli, ale v cedníku musí zůstat jen pecičky.

 

5. Maliny dáme znovu vařit, na nejnižší plamen. Jakmile začne probublávat, přidáme vodu se smíchaným škrobem a vaříme do zhoustnutí.

 

6. Tuto směs naléváme horké do připravených sklenic s tapiokovým pudinkem. Zdobíme mátou nebo meduňkou.

Perly necháme namočené přes noc
Namočené tapiokové perly, kokosové mléko, třtinový cukr svaříme
Tapiokový pudink vaříme do zhoustnutí a nalejeme do sklenic
Malinové pyré nalijeme do připravných skleniček a zdobíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *